Върни се горе

Излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти с COVID-19 са вече 39, стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. 10 са новите случаи на COVID-19. Така регистрираните случаи на новия коронавирус у нас са 541. Броят на починалите е 21. Генерал-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че тази сутрин е починал 72-годишен мъж от Пещера, който е страдал от множество заболявания. Бил е интубиран в последните дни.
30 са вече медицинските служители, при които е потвърден COVID-19 у нас. От тях 17 са лекари, 8 – медицински сестри и друг медицински персонал – 5. Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ с доказан COVID-19 са 7 души.
Към момента 210 от пациентите с доказана коронавирусна инфекция са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение. 22 от тях са настанени в интензивни отделения. 
Генерал-майор Мутафчийски посочи, че в момента във Военномедицинска академия и в Националната референтна лаборатория разполагат със запас от 11 400 теста с китове за екстракция на РНК.
От вчера е открита лаборатория в Плевен, като са направени първите тествания на апаратурата и днес тя започва да работи.
Сподели в: