Върни се горе

Новите случаи на COVID-19 у нас са 57. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин. За последното денонощие 66 от изследваните проби са дали положителен резултат. С това регистрираните случаи на новия коронавирус у нас стават 1081. 841 са активните случаи. Излекуваните пациенти са 190.  
От потвърдените до момента случаи на COVID-19 22 са установени при деца под 10 г., а 39 - при лица до 18-годишна възраст.
Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение, са 262. 37 от тях се намират в интензивни структури.
Медицинските служители, при които е потвърден COVID-19, са 95. Новите 12 случая са установени както следва: в София - 6; във Велико Търново – 4; в Сливен - 2. 
От общия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция у нас 50 са на починали лица. Вчера в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 71 г. Пациентката е страдала от артериална хипертония, мозъчно-съдова болест, диабет тип 2, епилепсия и други придружаващи заболявания. Била е с тежка двустранна пневмония и е поставена на апаратна вентилация в реанимацията на лечебното заведение.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата жена.
Сподели в: