Върни се горе

Правителството одобри позицията и състава на българската делегация в 72-та сесия на Световната здравна асамблея, която ще се проведе в Женева, Швейцария, от 20 до 28 май. Българската делегация ще бъде водена от заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

Основната тема, върху която ще бъде фокусирана тази година Световната здравна асамблея е „Универсално здравно покритие: никой да не бъде забравен“.

Дискусиите ще обхванат основни теми от петте категории на общественото здраве, включени в Програмния бюджет на Световна здравна организация 2018 - 2019 г.: заразни болести; незаразни болести; промоция на здраве през целия жизнен цикъл; здравни системи; подготовка, наблюдение и отговор.

Сред темите в дневния ред на Асамблеята са Изпълнението на Дневен ред 2030, Универсално здравно покритие, Здраве, околна среда и климатични промени, Антимикробна резистентност, Превенция и контрол на незаразните болести, Ликвидиране на туберкулозата, Промотиране на здравето на бежанците и мигрантите, Безопасност на пациента, Здравето на жените, децата и подрастващите. 

 

Сподели в: