Върни се горе

Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. На мястото на проф. Николай Данчев, дм за председател на съвета е избран проф. Илко Гетов, дф.

Проф. Гетов е възпитаник на Медицински университет - София, откъдето придобива образователна-квалификационна степен „магистър" в професионално направление „фармация". Притежава образователна и научна степен „доктор" към МУ - София, специализация по „Клинична фармация" и магистратура по „Здравен мениджмънт" към същия университет, както и специализация по „Болнична фармация" към МУ - Варна.

От март до ноември 2013 г. проф. Гетов е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. От юни 2013 г. до февруари 2020 г. е председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. От октомври 2020 г. е член на Комитета за оценка на лекарствени продукти за хуманната медицина към Европейската агенция по лекарствата като представител на Република България.

От 1996 г. до момента проф. Гетов осъществява активна преподавателска дейност и участва в обучението на студенти, докторанти, специализанти, практикувайки лекари, магистър-фармацевти и т.н., участва и ръководи различни научни проекти.

Сподели в: