Върни се горе

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за награждаване на проф. д-р Венко Александров с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за особено значими заслуги за развитието на медицинската наука и образованието.

През дългогодишния си професионален път проф. Александров е бил ръководител на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в Националния център по сърдечно-съдови заболявания към Медицинска академия - София, в Държавна университетска болница „Св. Екатерина“, началник департамент „Анестезиология, реанимация, следоперативно и интензивно лечение“ на Военномедицинска академия и главен анестезиолог на Българската армия.

Проф. Александров е бил преподавател по анестезиология и интензивно лечение към Медицинска академия - София, Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Военномедицинска академия - София, Медицински университет - Плевен.

Проф. Александров е носител и на най-високия френски орден - Кавалер на „Орден на почетния легион“, който се връчва от президента на Франция.

Сподели в: