Върни се горе

Министерският съвет прие проект на протоколно Решение на Министерския съвет за одобряване участието на Република България в Изменение № 3 на Споразумението за закупуване (СЗ) за производство, възможности за приоритетно закупуване и доставка на успешно разработена ваксина срещу COVID-19 за държавите членки на EC, (SANTE/ 2021/СЗ/010), сключено между Европейската комисия и Moderna Switzerland GmbH и отлагане без предварително заплащане на доставките на ваксините, които България трябва да получи през второто тримесечие на 2022 г.

Проектът на споразумение предвижда възможността участващите държави да отложат доставката на дозите ваксини (бустерни), които трябва да бъдат доставени през второто тримесечие на 2022 г. за по-късен период през 2022 г. или за началото на 2023 г.

Целта на отлагането е оставащите за получаване от България дози ваксина Spikevax да бъдат доставени като нова вариантна ваксина срещу SARS-CoV-2, с която да се осигури допълнителна ваксинална защита срещу коронавирусна инфекция в края на годината или през следващата година.

Сподели в: