Върни се горе

Правителството одобри доклада с резултатите от извънредното заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, формат „Здравеопазване“.

В рамките на дискусиите по време на извънредното заседание за недопускане разпространение на новия коронавирус, България отбеляза високото ниво на координация в рамките на Европейския съюз, като оцени приноса на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Изразено беше общо задоволство от оптималното функциониране на Европейския механизъм за гражданска защита. Подчертани бяха ползите от сътрудничество на европейско и международно ниво, при съобразяване с препоръките на СЗО.

Множество делегации посочиха, че ситуацията в момента е овладяна, като представиха предприетите на национално ниво мерки и същевременно подчертаха, че е необходима повишена бдителност. Министър Ананиев представи предприетите от българската страна мерки. Съветът прие единодушно заключения за новия коронавирус.

 

Сподели в: