Върни се горе

21.04.2010 г.

 

Общественият съвет към Център „Фонд за трансплантация” ще се състои от седем членове – петима изтъкнати медицински специалисти в областта на трансплантацията и двама представители на пациентски организации.

В състава на Обществения съвет са включени проф. д-р Генчо Начев от Университетска национална специализирана болница за активно лечение „Св. Екатерина”, проф. д-р Петър Панчев – Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска”, доц. д-р Добрин Константинов - Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София, доц. Никола Владов - Военномедицинска академия, доц. д-р Любомир Спасов -Университетска болница „Лозенец”, Росица Маврова - Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели, и Стоянка Ананиева - Български съюз на трансплантираните.

Общественият съвет ще подпомага директора на фонда при вземане на решения за одобряване на пациентите за трансплантация със средства от фонда. Съветът ще организира и провежда дейности за набиране на дарения.

Сподели в: