Върни се горе

Правителството възложи на министъра на здравеопазването да сключи договори за учредяване на ограничени вещни права в полза на държавата за нуждите на МЗ върху имоти, които ще бъдат обект на инвестиции при реализирането на проекта за подкрепа на спешната помощ. Проектът ще бъде финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Големият инвестиционен проект е с фокус върху обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна. Инвестициите ще бъдат извършени във всички центрове за спешна медицинска помощ и техните филиали, както и в 34 спешни приемни отделения, разкрити в лечебни заведения с над 50% държавна собственост на капитала. Предвижданата инвестиция е в съответствие с приоритетите на Националната програма за развитие „България 2020“, Националната програма за реформи, както и на Националната здравна стратегия до 2020 г., Плана за действие към нея и Концепцията за развитие на спешната медицинска помощ в България.

Решението няма да доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет. Всички договори, свързани с учредяването на ограничени вещни права в полза на държавата за нуждите на проекта, са с безвъзмезден характер.

Сподели в: