Върни се горе

 

Министерството на здравеопазването временно преустановява обученията на работещите в системата на спешната помощ, които се провеждат в изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС).

Мярката е временна и се налага с оглед недопускане затрудняване на дейността на спешните екипи по места в страната, както и за да се избегне струпване на много хора в затворени пространства, във връзка с разпространението на COVID-19 у нас. Съобразена е и с препоръките на Националния оперативен щаб и разпорежданията на здравния министър.

След проведени разговори Министерството на здравеопазването има уверението както на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, по линия на която се изпълнява проектът ПУЛСС, така и на изпълнителите по отделните дейности, че не съществува риск за успешното провеждане на обученията и приключването на проекта.

Припомняме, че Министерството на здравеопазването изпълнява проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ в качеството си на конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020. Основна цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ, а крайният срок за изпълнението на проекта е 30 септември 2021 г.

Сподели в: