Върни се горе

    С откриването на филиал на МБАЛ „Хр. Ботев“-Враца в град Оряхово държавата и местната власт нагледно показват как може със съвместни усилия и добра воля да се решават проблемите на българските граждани. Налице е един работещ модел за осигуряване на болнична помощ, модел, който нагледно показва ангажимента на държавата да осигури необходимата здравна помощ на българските граждани. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при официалната церемония по откриването на новата здравна структура. Разрешителното за дейност на лечебното заведение беше връчено на кмета на Оряхово Росен Добрев.
    Филиалът в Оряхово разполага с две отделения с общо 30 легла: отделение по Вътрешни болести – с 20 легла и Педиатрично отделение - с 10 легла. В тях ще работят 10 лекари, 16 медицински сестри и 8 санитари. Със средства на МБАЛ-Враца и община Оряхово са извършени ремонтни дейности на обща стойност 13 000 лв. Изградено е локално парно и е поставена PVC дограма. 
    Министър Атанасова припомни, че поради натрупани задължения, през 2011 г. общинската многопрофилна болницата в Оряхово преустанови приема на пациенти във всички отделения, което е довело до затруднения с осигуряването на болнична помощ. „Днес, благодарение на добрата комуникация между МЗ, народните представители от ГЕРБ, общинското ръководство, РЗИ и изпълнителния директор на болницата, болницата отново отваря врати за своите съграждани като филиал на МБАЛ – Враца“, каза тя. 
   

Сподели в: