Върни се горе

Във вторник, 21 декември, от 11.00 часа министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще открие първия у нас дом-пансионат за родители на деца с онкохематологични заболявания. Домът е към Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания с директор проф. Драган Бобев.

В тържеството са поканени да участват и министрите на труда и социалната политика г-жа Христина Христова, министърът на младежта и спорта г-н Васил Иванов, народни представители, ръководството на новоучредения Център “Фонд за лечение на деца”, национални консултанти, директори на болници и национални центрове.

Церемонията ще се състои във фоайето на МБАЛ “Царица Йоанна”, втори етаж, след което ще бъде разгледана новата сграда на пансионата, която се намира в двора на Специализираната детска болница.

Пансионатът е изграден и оборудван със средства от Министерството на здравеопазването, което предостави 100 000 лв., и със средства от спонсори. Домът се състои от 6 стаи с общо 18 места, кухненски блок, столова, два санитарни възела и отговаря на всички съвременни удобства. Новоизграденият дом ще облекчи пребиваването на родителите по време на лечението на децата им в болницата.

Сподели в: