Върни се горе

В петък, 12 ноември, заместник-министърът на здравеопазването проф. Олег Хинков ще посети Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Плевен.

Проф. Хинков ще открие изцяло ремонтираната Клиника по детски болести и реконструирания център по хемодиализа. Заместник-министърът е в града и по повод 30-годишнината на Клиниката по нефрология и диализа към Университетската болница.

Клиниката по детски болести е основно ремонтирана. Тя е разположена в отделна сграда с разгъната застроена площ от 1512 кв. Разполага с три отделения с общо 45 легла. Строително-ремонтните работи са започнали през февруари тази година с етапно изпълнение, без прекъсване на дейността на клиниката. Ремонтът е на обща стойност 548 000 лв. и се изпълнява със средства на Министерството на здравеопазването и собствени приходи. Поставени са нова алуминиева дограма, топлоизолация на пода и всички фасадни стени, нови инсталации. След ремонта клиниката разполага с функционални кабинети, комфортни болнични стаи, диабетен център, интензивен сектор и др.

Хемодиализният център към Клиниката по нефрология и хемодиализа е изцяло обновен и разширен. С въвеждането му в експлоатация ще се постигне оптимална организация на диализната дейност. Строително-ремонтните работи са започнали през април 2004 г. и са на обща стойност 207 000 лв. Изцяло подменена е старата дървена дограма с алуминиева, поставени са нови вътрешни инсталации, антибактериални и антистатични облицовки на стените и подовете. Центърът разполага с две диализни зали с общо 14 поста и е свързан с Клиниката по нефрология и хемодиализа.

Финансирането на двата обекта по линия на Министерството на здравеопазването е в размер на 450 000 лв.

По време на своето посещение в Плевен заместник-министърът проф. Олег Хинков ще се срещне с ръководството на университетската болница и с директорите на Районния център по здравеопазване, Хигиенно-епидемиологичната инспекция и Районната здравноосигурителна каса. Ще бъдат обсъдени приоритетни въпроси и проблеми за развитието на здравеопазването в региона.

Сподели в: