Върни се горе

В петък, 27 май, заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко Салчев ще участва в официалното откриване на три изцяло обновени и модернизирани клиники в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Царица Йоанна”. Официалната церемония е от 11.00 часа.

Ремонтът и новото оборудване на Клиниката по хирургия, Клиниката по нефрология и Клиниката по УНГ са съобразени с международните изисквания и стандарти за добра медицинска практика. Общата стойност на осигурените от Министерството на здравеопазването средства за тяхното модернизиране надхвърля 1,5 млн. лв.

За ремонта и преустройството на Клиниката по хирургия МЗ е осигурило 870 000 лв., а за модернизирането и оборудването на Клиниката по УНГ - 440 000 лв. Преместването и оборудването на Клиниката по нефрология от Специализираната болница за активно лечение по ендокринология, нефрология и гериатрия “Акад. Иван Пенчев” в УМБАЛ “Царица Йоанна” е финансирано с 200 000 лв. по линия на заема за реформа в здравния сектор със Световна банка.

Сподели в: