Върни се горе

Във вторник, 28 февруари, в 12.00 часа в залата на Специализираната болница за активно лечение по сърдечно-съдови заболявания ще се състои пресконференция с участието на проф. Герардус Беннинк, водещ кардиохирург, специализирал в детската кардиохирургия, и проф. Нараянсвами Срирам, педиатър-кардиолог, от Кьолнската университетска болница.

Проф. Беннинк е на посещение у нас по покана на Център „Фонд за лечение на деца”. В понеделник и вторник (27 и 28 февруари) в Клиниката по детска кардиология в Специализираната болница за активно лечение по сърдечно-съдови заболявания той ще консултира 6 деца и ще оперира 4 деца. Планираните за операция деца са на 6 месеца (две от тях), на 3 г. и 4 мес. и на 3 г. и 10 мес. и са с тежки увреждания.

Проф. Беннинк е холандец, роден е през 1959 г. Той е водещ специалист в областта на кардио-торакалната хирургия. Работил е в Тексаския кардиологичен институт, Академията в Маастрихт, ръководител е бил на педиатричната кардиологична хирургия в Университетския Медицински център Ултрехт. От юни 2003 г. досега е професор и оглавяващ педиатричната кардио-торакална хирургия в Кьолн, Германия.

Проф. Беннинк е член на Европейската асоциация по кардио-торакална хирургия, на Холандския комитет по педиатрична кардиологична хирургия, на Германското дружество по сърдечно-съдова и торакална хирургия, на Европейския борд по кардио-торакална хирургия и други международни организации. Има над 150 статии и презентации в тази професионална област.

Сподели в: