Върни се горе

В понеделник, 21 юни, от 10.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се състои работна среща на тема “Модел за развитие на здравноосигурителната система”, на която ще се обсъждат нови подходи и нови законодателни и организационни пътища за по-нататъшното развитие на здравноосигурителната система в България.

Срещата се организира по инициатива на вицепремиера и министър на икономиката г-жа Лидия Шулева, която ще участва в нейната работа. Поканени за участие са представители на основните институции и организации, отговорни за развитието на здравеопазването у нас - министърът на здравеопазването г-н Славчо Богоев, председателят на УС на НЗОК г-н Кирил Ананиев, директорът на НЗОК д-р Иван Букарев, доц. Атанас Щерев, председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, председателите на съсловните организации на лекарите и стоматолозите - д-р Андрей Кехайов и д-р Живко Михайлов, д-р Мими Виткова, председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване, г-н Дилян Петров, главен изпълнителен директор на БЗОК “Закрила”, г-н Ибрахим Шехата, директор на проект “Българска здравна реформа”, заместник-министри на здравеопазването, членове на ръководните органи на двете съсловни организации.

На срещата ще бъде обсъждано разработването на Кодекс за здравното осигуряване.

След приключването на срещата, от 11.30 часа, в залата на Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция.

Сподели в: