Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който беше на посещение в гр. Ямбол и региона, откри в с. Тенево, област Ямбол Филиал на спешна медицинска помощ. Новият център ще предоставя здравни услуги на близо 8 000 жители от 14 села на община „Тунджа”. Десет здравни специалисти, снабдени с нов реанимобил и съвременно медицинско оборудване, предоставени от Министерството на здравеопазването, денонощно ще осигуряват дежурства, с което значително се  повишава качеството на предлаганите здравни услуги на жителите от с. Тенево и другите отдалечени от областния град населени места.

На откриването на филиала на спешната медицинска помощ министър Желев подчерта, че това е стъпка в реализацията на последователната политика в областта на здравеопазването, насочена към осигуряване на модерни здравни грижи. „Спешната помощ е приоритет за министерството, тъй като доближава медицинските услуги до хората и за мен е символичен фактът, че ние днес откриваме едно важно звено тук, в с. Тенево, в деня, който е празничен за вас - Деня на община Тунджа. С това доказваме безусловно, че грижата за здравето на хората е най-важната отговорност за едно общество”, заяви в приветствието си д-р Желев.

Новооткритият филиал беше осветен от сливенския владика Йоаникий.

Филиалът на спешна медицинска помощ в с. Тенево е вторият на територията на общината, след открития през 2007 г. в с. Скалица. Той е оборудван и обзаведен по всички съвременни изисквания за извършване на спешна медицинска дейност с подкрепата на Министерството на здравеопазването. С откриването му филиалите на ЦСМП - Ямбол стават вече 7. Филиалът в с. Тенево е в двуетажната сграда на бившата здравна служба, предоставена от община „Тунджа”. Ремонтът и реконструкцията на сградата са финансирани целево със средства, предоставени с постановление на МС. 

По-рано през деня министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев участва в официалното откриване на Деня на община „Тунджа”.

В приветствието си към жителите на общината министър Желев изтъкна, че Международният ден на земята, който по щастливо съвпадение честваме точно днес, е още един повод да се обърнем към корените си и да осъзнаем, че най-голямото богатство на една нация са хората. „В този прекрасен български край аз виждам всичко, от което има нужда България за своето европейско бъдеще – предприемчиви хора, благодатна природа, богато културно-историческо наследство, бързо развиваща се икономика. Членството на страната ни в Европейския съюз дава големи възможности да направите вашия край още по-благоденстващ и проспериращ, да превърнете община Тунджа във все по-привлекателно място за живеене. Реализацията на тези възможности е сред главните задачи на Правителството и аз не се съмнявам, че вашият труд и предприемчивост ще се увенчаят с успех” – заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

На празничното тържество присъстваха и народни представители, областните управители на Сливен и Стара Загора, кметове на общини от област Ямбол, ръководители на институции. 







Сподели в: