Върни се горе

В четвъртък, 1 юни, от 11.00 часа, в Университетската детска клиника по белодробни болести към Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Света София” ще се проведе празник за малките пациенти и техните родители.

Проявата ще се състои на партерния етаж в Университетската детска клиника на бул. „Акад. Ив. Гешов” 17. В нея ще се включат екипът на клиниката, представители на Министерството на здравеопазването, на други детски болници и институции, родители, гости.

Ръководството на клиниката благодари на Книготърговска фирма «Хеликон», в. „24 часа”, «Крафт Фуудс България» АД, «Флорина България» АД, «Роел-98” ООД, „Ел Би Булгарикум”, Веригата сладкарници „Атлантик”, които се погрижиха за празника на малките пациенти, като им даряват детски книги, блокчета и бои за рисуване, сокове, шоколадови изделия и други подаръци. Пред децата в клиниката представление ще изнесат актьорите от театър “Сириус”.

За представителите на медиите ще се проведе пресконференция. На нея проф. Петко Минчев, ръководител на Университетската детска клиника по белодробни болести и национален консултант по детска пневмология и фтизиатрия, ще запознае журналистите с новата база на клиниката и възможностите й за бърза и точна диагностика и своевременно лечение на такова социално-значимо заболяване, каквото е туберкулозата.

Клиниката е единствената у нас специализирана клиника за белодробни заболявания при децата. В нея се лекуват всички форми на туберкулоза, изключително сериозен проблем представлява и бронхиалната астма. Клиниката е и национален център за обучение на специалисти по детска пулмология и спомага за изграждането на мрежа от такива специалисти в страната.

Като национален консултант проф. Петко Минчев има голям принос за изработването и популяризирането на национален консенсус за лечение на бронхиална астма в детската възраст.

Сподели в: