Върни се горе

Във вторник, 16 октомври, от 12.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие две нови лечебни бази в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги” в Пловдив.

В новоизградената Централна стерилизационна база на болницата са инвестирани 1,2 млн. лв., предоставени от МЗ.

Започва да функционира и Отделението по еднодневна хирургия – третото в страната, изградено в рамките на проекта „Реформа в здравния сектор”, финансиран по линия на Заемното споразумение на правителството на България със Световна банка. Разходите за строително-ремонтните работи и за закупуване на медицинското оборудване за него са за близо 650 000 лв.

Откриването на двете нови звена е част от реализацията на програмата на ръководството на УМБАЛ „Св. Георги” за модернизация на лечебната база и  оборудване в болницата, с цел повишаване качеството на лечение и медицинско обслужване на гражданите.

До момента са извършени ремонти на 15 клиники и отделения в болницата, а до края на годината предстои да бъдат обновени още 5 клиники и отделения. През 2007 г. в УМБАЛ в Пловдив започнаха работа три нови звена - Отделение по ранна рехабилитация и промоция на ментално здраве на деца, Сектор за трансплантация на стволови клетки в Клиниката по хематология и Сектор за контрол на бъбречно трансплантираните болни.

Сподели в: