Върни се горе

В съответствие с темата на Международния ден министърът на здравеопазването доц. д-р Божидар Финков, министърът на младежта и спорта г-н Васил Иванов и главният секретар на МВР г-н Бойко Борисов ще отправят по БГ Радио кратки послания към младите хора в България, като по този начин ще помогнат за разрешаването на проблема с употребата на наркотици и ще бъдат едни от лидерите, които ще поемат отговорността за бъдещи действия.

Днес младите хора ще имат възможността да влязат в чата на Dir.bg от 17.00 до 19.00 часа, където заедно с координатора по превенция на наркомании към Младежкия червен кръст ще обменят мнения по въпроси като: защо хората вземат наркотици, може ли човек да се пристрасти към наркотиците, как да се предпазим от наркотиците, до какво водят наркотиците и могат ли да разрушат живота ни.

На 26 юни от 13.00 до 14.30 часа 20 доброволци от Младежкия червен кръст ще раздават информационна листовка, брошури за основните видове наркотици и тениски с логото и темата на тазгодишния Международен ден за борба с употребата и трафика на наркотици, както и плакати на пет ключови места в центъра на столицата.

Според данни от проучвания 200 милиона души в света използват наркотични вещества. Това се равнява на 4,7 % от населението на планетата над 14-годишна възраст. Използването на наркотици причинява неизмерима вреда на обществото в здравен, социален и икономически аспект и е една от причините за разпространението на ХИВ/СПИН.

Сподели в: