Върни се горе

В петък, 30 май, от 10.30 ч. в Министерство на здравеопазването се организира пресконференция във връзка с 31 май – Световния ден без тютюнопушене.

Световният ден се отбелязва от 20 години в целия свят, като всяка година Световната здравна организация насочва вниманието на обществото към различни теми. Тази година темата е: Младите хора – независими от тютюнопушенето!

В пресконференцията ще участват:

Д-р Маша Гавраилова, координатор на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето в Република България 2007-2010 г., началник отдел “Опазване на общественото здраве” в МЗ

Доц. д-р Никола Василевски, ръководител направление “Профилактика на болестите и промоция на здраве” в Националния център по опазване на общественото здраве”

На пресконференцията за първи път ще бъдат представени резултатите от Националното проучване на факторите на риска за здравето, отнасящи се към тютюнопушенето, проведено през месец октомври 2007 г.

Ще бъдат представени новите инициативи, които се предвижда да бъдат реализирани до края на годината по Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето.

Сподели в: