Върни се горе

Във вторник, 27 юни, в 9.30 часа Министерството на здравеопазването, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и фондация “Електронно здравеопазване България” организират Национална конференция на тема “Болнични информационни системи и свързаност”, която ще се проведе в зала “Мусала” 2 на хотел „Хилтън”.

В работата на форума ще участват представители на министерствата на здравеопазването и на държавната администрация и административната реформа, на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, на Националната здравноосигурителна каса и дружества за доброволно здравно осигуряване, на БЛС, от академични институции, лечебни заведения, неправителствени организации и водещи компании в областта на информационните и комуникационни технологии, представени в България.

На конференцията ще бъдат представени актуалните планове на официалните институции в България, свързани с електронното здравеопазване, както и предлагани от международни водещи фирми решения за внедряването на болнични информационни системи. Ще бъдат дискутирани и европейските планове и инициативи в областта на електронното здравеопазване.

Болничните информационни системи като част от Националната стратегия по електронно здравеопазване ще представи заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков, а заместник-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев ще говори за европейските и български перспективи през болничните информационни системи.

Сред основните теми в дискусиите са и промяната на бъдещето на пациентите и специалистите чрез болничния мениджмънт, решения за пациентски мениджмънт, осигуряване на ефективно взаимодействие между общопрактикуващите лекари и болниците и др.

Целта на конференцията е да се получи ясен диалог и консенсус между изискванията и очакванията на здравните институции и болничните специалисти и технологичните възможности и решения на фирмите от ИТ-сектора.

Сподели в: