Върни се горе

Във вторник, 22 ноември, от 12.30 часа в залата на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция, на която официално ще бъде обявен стартът на Националната кампания за превенция на ХИВ/СПИН по повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.

В пресконференцията ще участват:

Г-жа Емел Етем – заместник министър-председател, министър на държавната политика при бедствия и аварии, председател на Националния комитет по СПИН
Проф. Радослав Гайдарски – министър на здравеопазването, заместник-председател на Националния комитет по СПИН
Н. Пр. Нийл Буне - постоянен представител на ООН в България
Н. Пр. Джон Байърли – посланик на САЩ в България

Националната кампания за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН тази година преминава под патронажа на министър Емел Етем и министър Радослав Гайдарски. Инициативата е под мотото „Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно” и е насочена към популяризиране на дейността и предлаганите услуги в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН.

След пресконференцията ще се състои церемония по връчването на ключовете на 5 мобилни медицински кабинета на неправителствени организации, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Това са: Фондация „За по-добро психично здраве”, Варна, Сдружение на ромските жени и деца „Надежда”, Видин, Фондация „Панацея”, Пловдив, Фондация „Инициатива за здраве”, София и Фондация „Здраве и социално развитие”, София.

Сподели в: