Върни се горе

Днес, 31 март 2003 г., българска делегация начело с министъра на здравеопазването доц. д-р Божидар Финков замина за Мароко, където ще вземе участие в седмата сесия на Междуправителствената българо-мароканска смесена комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество (СКИПТТС).

В рамките на предстоящата сесия ще бъдат обсъдени въпроси, отнасящи се до търговско-икономическото сътрудничество, здравеопазване, транспорт, правосъдие, земеделие, образование и наука, въпроси в областта на младежта и спорта и др.

По време на своето посещение министър Финков ще се срещне с министъра на здравеопазването на Кралство Мароко г-н Мохамед Шейх Бладила. Двамата министри ще подпишат Споразумение за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука между двете страни и ще обсъдят възможностите за активизиране на бъдещото сътрудничество, за обмен на опит и специалисти по въпроси от взаимен интерес, разработване на съвместни научни и технически проекти и др. Министър Финков ще се срещне с министъра на външните работи и сътрудничеството на Мароко г-н Мохамед Бенайса. По време на срещата ще бъде подписана Програма за културно сътрудничество между двете страни.

В официалната българска делегация ще вземат участие представители на Министерство на здравеопазването, Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на правосъдието, Министерство на младежта и спорта, Министерство на земеделието и горите, Министерство на образованието и науката. Председател от мароканска страна е г-н Рашид Талби Ел Алами - министър на индустрията, търговията и съобщенията на Кралство Мароко.

Сподели в: