Върни се горе

В Министерството на здравеопазването днес, 17 април, започна сесията на участниците в младежкия европейски проект „Модел на Европейския парламент”, посветена на проблемите на здравеопазването. Дискусиите на младите парламентаристи от страните-членки на Европейския съюз ще продължат и утре в МЗ.

 „Уверен съм, че вие, младите хора на Обединена Европа, бъдещето на нашите страни, ще използвате пълноценно откриващите се пред вас нови хоризонти, ще се бъдете посланици на новото време, на новите отношения между страните”, се казва в поздравлението на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски до участниците във форума. В приветствието си той изрази увереността си, че младите хора ще направят Европа по-действена, по-справедлива, ще допринесат за по-доброто й бъдеще.

В срещата участват делегати от страните-членки на ЕС на възраст от 16 до 19 години. Както в Европейския парламент, те ще разискват проблемите на Общността и ще изготвят резолюция по проблемите на здравеопазването, която ще бъде представена и защитена на парламентарното заседание на всички участници в проекта.

Сподели в: