Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и членове на ръководството на МЗ се срещнаха днес, 17 юли, със Съвета на директорите на Многопрофилната болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов”.

На срещата бяха уточнени проблемите, които трябва да бъдат решени от ръководството на „Пирогов”, свързани с протестните действия.

Ръководството на МЗ потвърди позицията си, че ще бъдат намерени средства за допълнително финансиране на спешната медицинска дейност в болниците, включително и в „Пирогов”. Работна група, включваща експерти от МЗ и директорите на болници, осъществяващи спешна помощ, разработват механизъм за заплащане за оказаната медицинска помощ на пациенти, потърсили болницата по спешност, но нехоспитализирани след това в нея.

МЗ е съгласно „Пирогов” да регистрира собствен Медицински център, който ще подобри достъпа на гражданите до спешна медицинска помощ и ще позволи на пациентите да получат заплащани от НЗОК прегледи и консултации при специалисти.

Обсъдени бяха и възможностите „Пирогов” да получи допълнително оборудване за новите операционни по линия на Револвиращия инвестиционен фонд.

Съветът на директорите на болницата заедно със заместник-министрите на здравеопазването д-р Атанас Додов (който е и председател на Съвета на директорите) и д-р Матей Матеев (който е ресорен за болничната помощ), ще се срещнат утре, вторник, 18 юли, от 13.00 ч., с протестиращите медицински специалисти в „Пирогов”. След срещата ще бъдат направени конкретни предложения за решаване на проблемите в дейността на болницата.

Сподели в: