Върни се горе

По покана на парламента на Япония министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и ръководена от него делегация замина на официално посещение в Япония, което ще продължи от 6 до 11 ноември.

Министър Гайдарски и членовете на българската делегация ще се запознаят с опита на Япония за осигуряване на висококачествено и достъпно медицинско обслужване. В предвидените срещи представители на здравни и научни институции в Япония ще запознаят българската делегация със здравната система на страната и системата на здравното осигуряване. Програмата включва и посещения на японски болници.

В делегацията, водена от министър Гайдарски, участват и заместник-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев, главният секретар на Министерски съвет Севдалин Мавров, доц. Борислав Китов и д-р Хасан Адемов - председатели на Комисията по здравеопазване и на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, д-р Евгений Желев, кмет на Стара Загора и член на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Сподели в: