Върни се горе

Българското Министерство на здравеопазването ще бъде домакин на „Работна среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа по въпросите на нарастващите предизвикателства в областта на лекарствената политика“.

Предмет на срещата ще бъде подобряването и улесняването на достъпа на пациентите до ефективно лекарствено лечение при отчитане на актуалните постижения на медицинската наука и осигуряване на предвидимост и устойчивост на публичните финанси. Разговорите ще са посветени на целта за сближаване на лекарствените  политики и обединяване на усилията на представените страни за общи действия в тази област.

Официалното откриване на срещата е на 3 юни /петък/, от 10.00ч., в зала „София“ на Гранд Хотел София.

По време на работната среща ще бъдат обсъдени проект на „Споразумение за сътрудничество за достъп до ефективно лекарствено лечение“ и „Декларация за осигуряване на адекватен достъп до лекарствени продукти на устойчиви и достъпни цени“.

Брифинг за медиите ще има в 12.45 ч. 

В рамките на събитието министър Петър Москов ще има двустранни срещи с министрите на здравеопазването на Румъния, Словакия, Хърватия и Македония.

 

Сподели в: