Върни се горе

Три конкурса за директори на болници, чийто принципал е министърът на здравеопазването, ще се проведат през тази седмица.

На 22 февруари ще се състои конкурсът за изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски”, Плевен. За 23 февруари е обявен конкурсът за изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение „Александровска”, София. На 24 февруари ще се проведе конкурсът за изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна”, София.

Провеждането на два конкурса за изпълнителни директори е насрочено през следващата седмица – на Специализираната болница за активно лечение по ендокринология (на 27 февруари), и на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Иван Рилски”, София (на 28 февруари).

Проведеният конкурс за изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги” в Пловдив е спечелен от д-р Илия Баташки. Предстои Съветът на директорите да сключи с него договор за възлагане на управлението на болницата.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски прекрати процедурите за провеждане на конкурси за изпълнителни директори на Националната кардиологична болница и на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина” и обявява нови конкурси. Те са насрочени за 15 март (Националната кардиологична болница) и 16 март (УМБАЛ „Света Екатерина”).

Сподели в: