Върни се горе

В събота, 22 март, от 9.00 ч. в парк-хотел „Москва” ще се проведе Национална научна конференция по повод Световния ден за борба с туберкулозата - 24 март.

Конференцията се организира от Министерството на здравеопазването, Програма „Подобряване контрола на туберкулозата в България” и Европейското бюро на Световната здравна организация. 

Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Додов.

В конференцията ще вземат участие г-жа Емилия Тончева, управляващ офиса на СЗО в България, д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, националните консултанти по пневмология и фтизиатрия при възрастни и деца доц. Денчо Османлиев и проф. д-р Петко Минчев, доц. Донка Стефанова, началник на Клиниката по туберкулоза към Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Св. София”.

За участие в работата на научната конференция са поканени директори на болници, осъществяващи диагноза и лечение на туберкулоза, директори на регионални инспекции по опазване и контрол на общественото здраве, представители на МЗ и Българското дружество по белодробни болести, водещи специалисти от страната.

Основните акценти на срещата са насочени към приоритетите и стратегическите цели в областта на диагностиката и лечението на туберкулозата при деца и възрастни. Лектори ще бъдат водещи експерти и представители на академичната общност, занимаващи се с проблема.

Сподели в: