Върни се горе

Във връзка с разпространената информация от проведеното във Варна съвещание по проблемите на медицинското обслужване в курортите и относно оборудването на закупените нови 155 линейки Министерство на здравеопазването предоставя следната допълнителна информация:

155-те нови линейки, закупени със средства по заема със Световна банка, разполагат със стандартното оборудване, като допълнително са оборудвани с кислородна инсталация, аспирационна система, електромеханична носилка за лежащо болни, сгъваема носилка „столка” за транспортиране на кардиологично болни, гръбначна носилка за транспортиране на пациенти с травми на гръбначния стълб, както шкафове и поставки за медицинска апаратура, медикаменти и консумативи.

С наличната апаратура и оборудване екипите на ЦСМП могат да оказват необходимата медицинска помощ.

Центровете за спешна медицинска помощ в страната разполагат с дефибрилатори и ЕКГ-апарати. През миналата година Министерство на здравеопазването предостави на центровете допълнителна такава апаратура, също закупена със средства по заема със Световна банка.

Наличните дефибрилатори и ЕКГ-апарати ще бъдат използвани в предоставените нови линейки, които заменят остарелите сегашни линейки на ЦСМП.

Сподели в: