Върни се горе

На пресконференция, днес, в МБАЛ Смолян заместник-министър Ваньо Шарков обяви, че на ЦСМП Смолян ще бъдат осигурени поне две високопроходими линейки. Д-р Шарков изрази искрената си удовлетвореност от професионалната работа на медиците от областта: Похвално е, че в тази бедствена обстановка няма случай на неоказана медицинска помощ, няма допуснати грешки, няма отказани по вина на екипите адреси. Поздравявам директора на ЦСМП Смолян – д-р Венелин Денев и директора на МБАЛ д-р Марин Даракчиев за перфектно свършената работа.

С решение на министерството, на МБАЛ „Братан Шукеров“ са отпуснати 300 хил. лв. за основен ремонт и оборудване на Детското отделение, съобщи заместник-министър Адам Персенски, като допълни: Освен спешна помощ, екипът на МЗ е заявил като приоритет и майчиното и детско здравеопазване. Резултатите тук, в Смолян, ще са осезаеми още в следващите месеци – вече върви процедура за обявяване на обществени поръчки.

На пресконференцията в МБАЛ присъстваха още кметът на града – г-н Николай Мелемов, областният управител г-н Недялко Славов, директорът на РЗОК Смолян – д-р Кузман Гелов и др.

В момента Д-р Шарков и д-р Персенски пътуват за ФСМП Велинград и ФСМП Пещера, където по-късно днес ще се срещнат с екипите, оказвали спешна помощ при бедствената ситуация от последните дни.

Сподели в: