Върни се горе

В петък, 23 март, от 10 до 17 часа подвижен медицински кабинет ще предоставя анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в град Самоков. Мобилният кабинет ще бъде разположен в двора на Многопрофилната болница за активно лечение – Самоков. Изследването за ХИВ ще се извършва с бърз тест, при който резултатите стават готови за 10 минути.

Специалисти от кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) към Националната потвърдителна лаборатория ще дават пред- и следтестова консултация. За желаещите да посетят подвижния медицински кабинет са подготвени различни информационни материали за пътищата, по които се предава и не се предава вирусът.

Акцията е по инициатива на Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Тя се подкрепя от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве – София област и Сдружение “Здраве и социално развитие”, София, което предоставя мобилния кабинет за осъществяване на инициативата.

По линия на програмата подвижен медицински кабинет за доброволно консултиране и изследване за ХИВ ще има и в други селища на територията на София-област.

Сподели в: