Върни се горе

Под личното ръководство на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски бяха предприети всички необходими мерки за организация на медицинското обслужване на пострадалите в тежката катастрофа край град Бяла.

Министерството на здравеопазването координира работата и взаимодействието между всички лечебни и здравни структури в района, екипите на спешна медицинска помощ и екипите на болниците в Бяла и Русе. МЗ постави в готовност високоспециализирани медицински екипи от университетските болници в Плевен и варна, които при необходимост да подпомогнат колетите си в Русе. Осигурени са всички необходими лекарства и консумативи за работата на двете болници в региона.

Лично министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски бе на мястото на инцидента в четвъртък вечерта и посети пострадалите, приети в болниците в бяла и Русе. В петък сутринта министър Гайдарски отново посети ранените от катастрофата, настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Русе, и проследи тяхното състояние. Той лично прегледа пострадалите.

Министър Гайдарски специално извика консултанти от София – неврохирург и специалист по лицево-челюстни травми, които да се включат в лечението на най-тежко пострадалите.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски благодари на всички медицински екипи, лекари и специалисти, които участваха в спасителните операции и дадоха всичко от себе си за спасяването на пострадалите. Тяхната реакция е навременна, адекватна и високопрофесионална.

Министър Гайдарски и ръководството на МЗ изказват най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в тежката катастрофа.

Сподели в: