Върни се горе

Основната цел на кампанията е да се работи за създаване на една подкрепяща и приемаща среда в цялото общество за разсейване на митовете около СПИН и ограничаване на реалната опасност от разпространение на болестта.

Началото на кампанията ще бъде отбелязано с пресконференция и коктейл на 14 ноември от 13.00 часа в зала “Мати” на НДК. В пресконференцията ще вземат участие министърът на здравеопазването доц. д-р Божидар Финков, г-жа Марта Руедас – постоянен координатор на ООН за България, д-р Любомир Куманов – заместник-министър на здравеопазването, д-р Тонка Върлева – национален координатор по ХИВ/СПИН, г-жа Маноела Грозданова – програмен директор на Програмата за ХИВ/СПИН на ООН и г-жа Рада Цанева – координатор на коалиция “Антиспин”.

Организатори на кампанията са Министерство на здравеопазването, Отделът за социално развитие на ООН, Националният комитет за превенция на ХИВ/СПИН към Министерски съвет на Р България и Коалиция “Антиспин”. Инициативата се финансира от Министерство на здравеопазването, Програма за ХИВ/СПИН на ООН, Фонд за народонаселение на ООН, Програма за развитие на ООН и Канадска агенция за международно развитие.

За “посланици” на кампанията са избрани 10 авторитетни и популярни личности, които ще я подкрепят в своите медийни изяви. Сред тях са министърът на здравеопазването доц. д-р Божидар Финков и неговият заместник д-р Любомир Куманов, г-н Пламен Панайотов – председател на парламентарната група на НДСВ, г-жа Марта Руедас – постоянен координатор на ООН за България, г-н Неждет Моллов – председател на Националния комитет за превенция на ХИВ/СПИН към Министерски съвет на Р България, д-р Тонка Върлева – национален координатор по ХИВ/СПИН, председатели на парламентарни групи, актьори, водещи на телевизионни предавания и др.

Пресконференцията-коктейл ще протече под формата на лека и неформална среща, на която ще се представят принципите и акцентите на Националната кампания, рекламните й продукти, организаторите и изпълнителите й.

Сподели в: