Върни се горе

Днес, 13 октомври 2006 г., Министерство на здравеопазването ще достави 2 000 дози ваксина срещу хепатит А на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве - Пловдив.

Ваксината е дарение от фармацевтичната фирма “Глаксо Смит Клайн” чрез Българския червен кръст. Тя е предназначена за имунизиране на лицата с повишен риск от заразяване с вируса на хепатит А, свързан с определени професии.

Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Пловдив вече е организирала екипи, които ще имунизират през почивните дни служителите от районните избирателни комисии, които ще се разкрият в засегнатите квартали.

В рамките на следващата седмица ще бъде имунизиран персоналът на засегнатите училища и детските заведения, на Диагностично-консултативния център в района, служителите на Гражданска защита, кметството на район Източен, VІ-то районно управление на МВР, както и на Инфекциозната клиника и Центъра по хемотрансфузиология в гр. Пловдив.

До днес с хепатит А ваксина са имунизирани 7 285 деца на възраст от 2 до 18 години или 74,3 % от подлежащите за имунизация. Кампанията продължава до обхващане на всички 9 810 деца.

Сподели в: