Върни се горе

ДО

ЗДРАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ 

ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО – 7 АПРИЛ

 

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

           

Приемете поздравите и благопожеланията ми по повод Световния ден на здравето – 7 април!

Здравеопазването е мисия, която не зависи от националност, език, политическа система и дори религия, тъй като неговото призвание е да помага, спасява и дава шанс за живот. 

7 април е празник за всички, чието призвание е всеотдайност в името на здравето. Дори в моментите на изпитания и трудности не забравяйте, че вашата хуманна работа е пример за висок професионализъм, благородство и отдаденост.

Денят на здравето през 2017 година е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до гражданите на отделните държави, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Световната здравна организация е избрала за мото на деня „Да поговорим за депресията“. И наистина, статистиката за нарастването на депресивните оплаквания в световен мащаб е притеснителна. Над 350 милиона души страдат от депресия или психични проблеми по данни на СЗО. Според Евростат в това число се вписват около 8 на сто от българите на възраст над 18 години. Нека обърнем специално внимание на тези хора, които имат нужда от нас, защото освен повод за празник Световният ден на здравето подтиква към съвместни действия срещу тревожните симптоми.

Бих искал да благодаря на всички здравни професионалисти, които работят в областта на здравеопазването. 7 април е и ден за равносметки.

Няма как да подминем проблемите в системата, трусовете в икономиката, разочарованията, водещи до това стотици здравни професионалисти да напускат родината всяка година.

Вярвам, че мисията на всеки, избран да ръководи в здравната сфера, е отговорност към тези, които посвещават дните си на болните. 

Освен доверието и благодарността в очите на излекувания, работещите в българското здравеопазване заслужават достойно възнаграждение и мотивация за трудното си и благородно дело.

 

От сърце желая на всички здравни професионалисти много здраве, сили, енергия и  постижения! Щастие и късмет на вас и вашите семейства!

 

          Честит празник!

 

                                                                                                                         С УВАЖЕНИЕ:

 

Гр. София                                                                                  Д-Р ИЛКО СЕМЕРДЖИЕВ

07.04.2017 г.                                                                                         ВИЦЕПРЕМИЕР ПО

                                                                                                  СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ И

                                                                             МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Сподели в: