Върни се горе

През периода 18-25 август 2008 г. мобилните екипи на „Спешна медицинска помощ”,  осигуряващи дежурства по републиканската пътна мрежа, са оказали спешна помощ при 12 пътно-транспортни произшествия. Неотложна помощ на място е оказана на 24 пострадали лица.

Предоставяме справка за дейността на дежурните екипи на регионалните звена за „Спешна медицинска помощ” през периода въз основа на данни, предоставени от Националния медицински координационен център.
 

ЦСМП - Благоевград
3 ПТП
7 пострадали, 2 настанени  в МБАЛ - Благоевград

ЦСМП - Велико Търново
2 ПТП 
2 пострадали, 1 настанен в МБАЛ – Велико Търново

ЦСМП – Габрово
1 ПТП
5 пострадали, 4  транспортирани  до МБАЛ - Севлиево 
         
ЦСМП - Пловдив 
1 ПТП
1 пострадал, настанен в УМБАЛ – Св. Георги - Пловдив

ЦСМП – Сливен 
1 ПТП
5 леко пострадали

ЦСМП - Варна
3 ПТП
2 пострадали,  настанени  в МБАЛ – „Св.Анна – Варна”
1- загинал

ЦСМП – Шумен
1 ПТП 
2 пострадали, настанени в МБАЛ - Шумен


От 1 август 2008 г. до края на активния летен сезон по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев медицинските екипи съвместно с Пътна полиция покриват 28 точки на страната с повишена концентрация на ПТП. Мерките са резултат на постигнато споразумение между Министерството на здравеопазването и МВР с цел ограничаване на тежките последици в резултат на нарасналия брой на произшествията по основните пътища на страната с международен трафик и интензивно движение.  

В подкрепа на информационната кампания за дежурствата на екипите на „Спешна помощ” в цялата страна Министерството на здравеопазването   разпространи печатни материали, указващи точното местоположение на линейките във всяка една от 28-те точки на страната. Материалите се предоставят на водачите на МПС в търговските пунктове на най-голямата верига бензиностанции по основните пътища на страната.

Сподели в: