Върни се горе

През периода 1 - 7 септември 2008 г. мобилните екипи на „Спешна медицинска помощ”, осигуряващи дежурства по републиканската пътна мрежа, са оказали помощ на пострадали при 8 пътно-транспортни произшествия. Неотложна помощ на място е оказана на 11 души. От 1.08.2008 г., когато започнаха дежурствата на мобилните екипи на „Спешна помощ” досега, те са оказали неотложна помощ общо на 97 пострадали при 55 пътно-транспортни произшествия.

Предоставяме справка за дейността на дежурните екипи на „Спешна помощ” през периода 1-7 септември 2008 г. въз основа на данни, представени от Националния медицински координационен център:

ЦСМП Варна
1 ПТП
1 пострадал – хоспитализиран в МБАЛ Варна

ЦСМП Плевен
1 ПТП
1 пострадал – оказана медицинска помощ на място, освободен

ЦСМП Пловдив
3 ПТП
4 пострадали  - на 2 оказана медицинска помощ на място, освободени;
2 хоспитализирани в УМБАЛ Пловдив

ЦСМП Стара Загора
1 ПТП
2 пострадали –1 хоспитализиран в МБАЛ Стара Загора;1 отказва хоспита-лизация, обработен и освободен

ЦСМП Кърджали
1 ПТП
2 пострадали – оказана медицинска помощ в МБАЛ – Кърджали и са освободени

ЦСМП Ловеч
1 ПТП
1 пострадал – оказана медицинска помощ на място, освободен

Припомняме, че по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев до края на активния летен сезон медицинските екипи съвместно с Пътна полиция покриват 28 точки на страната с повишена концентрация на ПТП. Мерките са резултат на   споразумение между Министерство на здравеопазването и МВР с цел ограничаване на тежките последици в резултат на нарасналия брой на произшествията по основните пътища на страната с международен трафик и интензивно движение.

В подкрепа на информационната кампания за дежурствата на екипите на „Спешна помощ” в цялата страна Министерство на здравеопазването разпространи печатни материали с графична и текстова информация за точното местоположение на линейките във всяка една от 28-те точки на страната.

Сподели в: