Върни се горе

Доц. д-р Красимир Гигов е новоназначеният главен секретар на Министерството на здравеопазването.

Валерия Иванова е новият началник на политическия кабинет на министъра на здравеопазването Славчо Богоев.

Двете нови назначения в ръководството на МЗ бяха официално обявени на състоялата се днес пресконференция на ведомството.

Доц. д-р Красимир Гигов е роден през 1943 година. Завършил е Медицинския университет в София, впоследствие е придобил магистърска степен по здравен мениджмънт от университета “Асен Златаров”, Бургас. Има две специалности – военна токсикология и организация на МСЗ (медицина на катастрофите).

Доц. Гигов е специализирал у нас и в чужбина по здравеопазване в условията на пазарна икономика, международно хуманитарно право при въоръжени конфликти, здравен менджмънт, превенция на технологичните рискове, акредитация на лечебните заведения и други. Има над 160 научни публикации и учебници. Член на редица международни организации.

Над 20 години доц. Гигов е работил във Военно-медицинска академия, София. В нея е бил преподавател, началник на сектор, на катедра, на направление и заместник-началник на ВМА. Три години е бил изпълнителен директор на “Експомед” ЕАД. Преди назначението му за главен секретар на Министерството на здравеопазването е бил генерален директор на Българския Червен кръст.

Валерия Иванова е родена през 1975 година. Завършила е Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Била е сътрудник в юридическа консултантска кантора, където е работила в областта на гражданското право. От 2000 г. досега работи в Министерството на финансите – Агенция за държавни вземания.

Сподели в: