Върни се горе

Сформираният със заповед на министър-председателя Сергей Станишев Национален кризисен щаб за посрещане на евентуална грипна пандемия ще проведе първото си заседание, в сряда, 19 октомври, от 15.00 часа в залата на Министерството на здравеопазването (пл. “Св. Неделя” 5).

Щабът бе създаден предвид епидемичната обстановка от птичи грип в съседни на България страни. Той ще организира, координира и предприема мерки за профилактика и борба, с цел недопускане на вноса и разпространението на птичия грип у нас.

Съставът на Кризисният щаб включва 19 души, като негов председател е министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

На заседанието в сряда министерствата на здравеопазването и на земеделието на горите ще представят отчет за предприетите мерки и направеното до момента. Ще се обсъдят предстоящите действия при евентуално разпространение на птичия грип.

Представителите на медиите (оператори и фоторепортери) ще бъдат допуснати да заснемат началото на заседанието. След приключването му ще бъдат направени изявления пред журналистите.

Сподели в: