Върни се горе

Във вторник, 28 ноември, от 11.00 часа в залата на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН.

На пресконференцията официално ще бъде дадено началото на Националната информационна АНТИСПИН кампания, която тази година преминава под мотото „Важно е да знаеш! Човешко е да общуваш!”

В пресконференцията ще участват:

Г-жа Емел Етем – заместник министър-председател, министър на държавната политика при бедствия и аварии, председател на Националния комитет по СПИН

Д-р Атанас Додов – заместник-министър на здравеопазването

Н. Пр. Нийл Буне - постоянен представител на ООН в България

Д-р Тонка Върлева – директор на Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”

Националната кампания за превенция на ХИВ/СПИН за втора поредна година преминава под патронажа на министър Емел Етем и министър Радослав Гайдарски.

Инициативата е под мотото «Важно е да знаеш! Човешко е да общуваш!» и е насочена към повишаване на информираността за начините, по които човек може да се инфектира с ХИВ и кога общуването с хора, живеещи с ХИВ, не носи никакъв риск от заразяване.

На пресконференцията ще бъде направен отчет за извършените през 2006 г. дейности по Програма «Превенция и контрол на ХИВ/СПИН», която се финансира от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Ще бъдат представени и инициативите и предстоящи събития, свързани с 1 декември, Световния ден за борба със СПИН.

Постоянният представител на ООН у нас Нийл Буне ще обяви наградените журналисти в конкурса на UNAIDS за толерантно и недискриминиращо отразяване на темата ХИВ/СПИН .

Сподели в: