Върни се горе

Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката и Програмата на Европейската комисия „HELP – За живот без тютюн”, обявява Национален ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”.

В конкурса могат да участват ученици от 5 до 12 клас от цялата страна, разделени в две категории: 5 - 8 клас и 9 - 12 клас. Важно условие за участие е 100% от учениците в паралелката да не пушат.

Проектните предложения, класирани на първите три мeста в двете категории, получават финансиране от МЗ на стойност съответно по 1500 лв., 1000 лв. и 500 лв. за реализация на проектите и грамота.

Резултатите от националния конкурс ще бъдат обявени до 18 ноември 2008 г. на интернет страниците на МЗ и МОН.

Официалното награждаване на победителите ще се състои на 20 ноември 2008 г. в София.

Министерството на здравеопазването ще връчи награда за плакат на тема „Живот без тютюнев дим” - 800 лв. и диплом в XIX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009. Условията за участие могат да се изтеглят и от страницата на Дома на хумора и сатирата humorhouse.bg/bg/condition.html на български език и humorhouse.bg/engl/condition.html на английски, немски, френски и руски език.

Сподели в: