Върни се горе

В сряда, 16 април, от 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод тазгодишната Пролетна Национална  кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

Пролетната Национална кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване се провежда за единадесета поредна година и ще продължи до началото на юни.

В нейните рамки за пета поредна година на Цветница се организира акция под наслов „Запалете свещичка, дарете живот”. Нейни организатори са Министерството на здравеопазването, Националният център по хематология и трансфузиология (НЦХТ), БЧК, със съдействието на Светия синод на Българската православна църква.

В пресконференцията ще вземат участие:
Доц. Андрей Андреев, директор на НЦХТ
Д-р Милка Кирова, заместник-директор на НЦХТ
Д-р София Стоименова, генерален директор на БЧК
Йорданка Стамова, директор на Столичния съвет на БЧК
Протойерей Ангел Ангелов от храма „Света София”.

На пресконференцията ще бъде дадена информация за организацията на кръводарителската акция и разкриването на временни пунктове за кръводаряване на Цветница, 20 април, в близост до православни храмове.

Ще бъдат представени резултатите от проведените през 2007 г. две кампании за промоция на безвъзмездното и доброволно кръводаряване – пролетна и есенна, както и данни от годишните отчети на центровете и отделенията по трансфузионна хематология.

Журналистите ще бъдат запознати с хода на модернизацията на центровете и отделенията по трансфузионна хематология в изпълнение на националната политика на МЗ за осигуряване на безопасна кръв. До края на юни тази година всички центрове и отделения ще получат нова апаратура за вземане, преработване и съхранение на кръв и кръвни съставки.

След пресконференцията в залата на приземния етаж на МЗ ще се проведе акция по кръводаряване.

Сподели в: