Върни се горе

Във вторник (4 май) проф. д-р Хироши Нишида, ръководител на Майчин дом и Родилен център към Токийския девически медицински университет, ще се срещне със заместник-министъра на здравеопазването д-р Петко Салчев. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с детското здравеопазване.

На 4 май от 14 часа в Специализираната болница за лечение на детски болести в София проф. Нишида ще изнесе лекция пред български педиатри и неонатолози за състоянието на медицината за новородени деца в Япония.

По време на гостуването си в България проф. Нишида ще посети Клиниката по неонатология към Университетската педиатрична болница, Многопрофилната болница за активно лечение и спешна медицина “Пирогов”, Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом” и Дома за медико-социални грижи в Лозенец.

Проф. Нишида е един от водещите изследователи в областта на неонатологията в Япония. Занимава се с въпроси, свързани със синдрома на внезапната смърт при здрави кърмачетата.

През май тази година проф. Нишида участва в пешеходен пробег, апелиращ за мир за децата. Целта на инициативата е да пропагандира значението да се възпитава добросърдечност у децата за създаването на един мирен свят. Проектът се осъществява под покровителството на Глобалната асоциация за благополучие на децата в Ню Йорк и се спонсорира от Института за детски грижи Априка в Осака.

Първата част от пробега на проф. Нишида е започнала през февруари от Рим и ще приключи на 23 май в Истанбул. Професорът ще премине през Словения, Хърватска, Сърбия и Черна гора и България.

От 2 май до 16 май проф. Нишида ще прекоси България от граничния пункт Драгоман до Свиленград.

Сподели в: