Върни се горе

На 02.07.2018 год. Министерството на здравеопазването стартира провеждането на тестова процедура за закупуване на лекарствени продукти, чрез Електронната система. Целта на тестовата процедура е всички функционалности на Електронната система да бъдат проверени в реално време за работоспособност и ефективност. Предвижда се тестовата процедура да се проведе в рамките на месец юли 2018 година.

За стартирането на тестовата процедура, на проведена нарочна среща в Министерството на здравеопазването, бяха уведомени всички заинтересовани страни, като същите изразиха своята подкрепа.

Тестовата процедура стартира с покана за събиране на заявки до лечебните заведения, попадащи в чл. 1 от Постановление № 146 от 9 юни 2015 г. за създаване на Централен орган за покупки в сектор "Здравеопазване" (ПМС№146/2015 г.), а именно: лечебни заведения за болнична помощ по чл. 5, ал. 1 и чл. 9 от Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), центрове за спешна медицинска помощ, лечебни заведения за стационарна психиатрична помощ по чл. 5, ал. 1 от ЗЛЗ, центровете за психично здраве, центровете за кожно-венерически заболявания, както и комплексните онкологични центрове.

Тестовата процедура обхваща закупуването на всички лекарствени продукти от Приложение № 2 на Позитивния лекарствен списък.

Достъпът до Електронната система се осъществява от регистрирани потребители чрез електронен подпис на следния електронен адрес: https://cop.mh.government.bg/

Сподели в: