Върни се горе

Във вторник, 29 юни, от 10.30 часа министърът на здравеопазването г-н Славчо Богоев ще открие реконструираното Отделение по гастроентерология в Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на Многопрофилна болница за активно лечение “Александровска”, където се намира Сектор за подготовка на пациенти за чернодробна трансплантация.

За участие в официалното откриване на новата лечебна база са поканени вицепремиерът г-н Пламен Панайотов, председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание доц. Атанас Щерев, директори на болници.

Откриването ще бъде във фоайето на Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия (І-ва хирургия), вход откъм бул. “Пенчо Славейков”.

Ремонтът на отделението бе извършен в изпълнение на програмата на Министерството на здравеопазването за развитие на трансплантациите у нас, и по-специално за осигуряване на необходимата клинична база за реално стартиране на чернодробните трансплантации в България.

Министерството на здравеопазването е осигурило за нуждите на отделението апаратура на стойност 743 000 лв., която включва двата задължителни за успеха на чернодробните трансплантации апарати – помпа за екстракавална и екстракорпорална циркулация и машина за реинфузия на загубения обем кръв.

Сподели в: