Върни се горе

На 12 и 13 юни (вторник и сряда) в Ловеч ще се проведе годишното Национално съвещание на директорите на регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве и на националните центрове по обществено здраве. В неговата работа ще участва министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

На националното съвещание ще бъде отчетена дейността на регионалните инспекции през 2006 г. и ще бъдат обсъдени насоките за развитие и финансиране на системата за обществено здраве през 2007 г.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани от експертите в системата на държавния здравен контрол, националните консултанти и специалисти в областта на общественото здраве, е влиянието на рисковите фактори (тютюнопушене, употреба на алкохол) върху преждевременната смъртност в България. Ще бъдат коментирани и задълженията на контролните органи в системата на РИОКОЗ за изпълнение на разпоредбите на новия Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина. Ще бъде анализирана и епидемията от паротит и ще се направи оценка на риска. На срещата ще бъде представена и дейността на Центъра за военна епидемиология и хигиена към Военномедицинска академия и на ХЕИ към Медицински институт при Министерството на вътрешните работи през 2006 г.

Във вторник, 12 юни, от 13.00 ч. в залата на съвещанието в хотел „Президиум” в Ловеч ще се проведе пресконференция за представителите на централните и регионални медии.

Сподели в: