Върни се горе

В сряда, 6 юни, в 10.00 ч. в Медицинския университет в Плевен ще бъде открит първият в страната и на Балканския полуостров Ендоскопски телекомуникационен учебен център. В тържеството ще участва министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

Презентация на проекта ще направи ректорът на Медицинския университет, Плевен проф. Григор Горчев. Ще бъде осъществена видеоконферентна връзка с Европейския институт по телехирургия в Страсбург, Франция.

Центърът представлява ново решение за обучение на студенти и тясно профилирани специализанти - медици, за работа със съвременна и авангардна апаратура. Системата дава възможност за постоянна връзка между хирурга, конферентните и експерименталните операционни зали, центровете за диагностика и терапия в страната и чужбина. Апаратурата регистрира и изпълнява пълно дигитално архивиране на оперативния процес, базирано на мощни компютърни платформи.

Откриването на центъра е част от водената от Медицинския университет, Плевен политика за модернизиране на преподавателската, научно-изследователската и лечебната дейност. Следвайки европейските стандарти, МУ, Плевен насочва дейността си към постигането на високо качество в медицинското образование и придобиването на професионални умения. Приоритет в програмите на университета е внедрявянето на иновационни технологии и методи за ежедневната теоретична и практическа подготовка на медицинските специалисти.

Сподели в: