Върни се горе

МЗ предоставя 20 000 лв. в помощ на семействата на загиналите пътници

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски благодари на всички медицински екипи, лекари и специалисти, които участваха в спасителните операции и дадоха всичко от себе си за спасяването на пострадалите.

Министър Гайдарски изпрати благодарствени писма до ръководствата и колективите на Центъра за спешна медицинска помощ, Русе, Регионалния център по здравеопазване, Русе, многопрофилните болници за активно лечение в Русе и Бяла.

Министър Гайдарски и ръководството на МЗ оценяват действията на медицинските екипи, лекарите и всички специалисти като високопрофесионални, адекватни и навременни. Благодарение на тяхната компетентност, висока отговорност към професията и пациентите бе направено всичко необходимо, за да се помогне на пострадалите. С работата си медицинските екипи от всички лечебни и здравни структури в региона изпълниха достойно своя професионален и човешки дълг, заявява министър Гайдарски.

Министър Гайдарски и ръководството на МЗ изказват най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в тежката катастрофа край град Бяла.

МЗ отменя всички предвидени празнични прояви по случай коледните и новогодишни празници. То предоставя предвидените за тези цели средства в помощ на семействата на загиналите пътници. Сумата е в размер на 20 000 лв.

Министерството на здравеопазването организира всички необходими мерки за медицинското обслужване на пострадалите в тежката катастрофа край град Бяла. МЗ координира работата и взаимодействието между всички лечебни и здравни структури в района, екипите на спешна медицинска помощ и екипите на болниците в Бяла и Русе. МЗ постави в готовност високоспециализирани медицински екипи от университетските болници в Плевен и Варна, които при необходимост да подпомогнат колегите си в Русе. Осигурени са всички необходими лекарства и консумативи за работата на двете болници в региона.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски бе на мястото на инцидента в четвъртък вечерта и посети пострадалите, приети в болниците в Бяла и Русе. В петък сутринта министър Гайдарски отново посети ранените от катастрофата, настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Русе, и проследи тяхното състояние, като лично прегледа пострадалите. Осигурени бяха консултанти от София – неврохирург и специалист по лицево-челюстни травми, които да се включат в лечението на най-тежко пострадалите. В Многопрофилната болница за активно лечение в Русе се полагат всички усилия за живота на пострадалите пътници.

Сподели в: